Gör ditt eget Paracord armband

Nu har jag äntligen köpt Paracord 4mm lina från en butik på nätet. Jag valde en blå lina. Kommer skapa ett Paracord armband som jag ska ge bort till mitt kusinbarn nästa månad.

Paracord är ursprungligen en fallskärmslina från militären. Linan är i nylon och ett mycket slitstarkt material. Du kanske undrar varför man vill ha Paracord som armband? Paracord är inte bara snyggt som ett smycke på din arm, du kan även använda den i olika situationer när du behöver en lina. Exempel på användningsområden är att använda Paracord till provisoriskt hundkoppel om ditt koppel går sönder. Om ditt skosnöre går sönder under en vandring i naturen kan du ersätta det med delar från en Paracord. När du är på semester och behöver en tvättlina kan du använda en Paracord för att hänga tvätten på tork. Det finns många tillfällen då du kan få nytta av denna slitstarka lina.

Min kollega Daniel har ett Paracord armband. Armbandet har han tillverkat själv och det lyser i mörkret. Daniel köpte ett par meter Paracord på webbsidan www.parlgrossisten.se. Det var från Daniel jag fick inspirationen att skapa ett Paracord armband. Jag är inte lika praktiskt lagd som Daniel, men han har skickat mig en instruktionsvideo hur jag kan skapa mitt egna armband. Du kan se instruktionsfilmen här https://www.youtube.com/watch?v=NkTlfr7tDFg . Det är en väldigt bra instruktionsvideo som enkelt förklarar olika steg för att tillverka armband.

Daniel är en inspiration när det kommer till pyssel. Han tillverkar egna pärlplattor utifrån skisser han ritar i en dator. Motiven är ofta kända musikartister. Daniel har formgivit en väldigt cool bild av sångaren i KISS, som nu hänger på väggen på vårt gemensamma kontor.
Daniel är väldigt musikalisk och spelar både basfiol och flöjt i ett band. Min musikalitet sträcker sig till att jag kan vissla sången Mors lilla Olle.